Megújul a Facebook-videózás, ez a válasz a Tik-Toknak

2024. április 24. 16:20

A videós tartalmaknak a jövőben nagyobb teret enged a még most is piacvezető közösségi portál, avagy jön az újfajta Facebook-videózás!

2024. április 24. 16:20

Nyitókép: Alapjaiban változik meg a Facebook-videózás. Fotó: MTI/EPA/John G. Mabanglo.

Szerdán mutatja be az új videós fejlesztését a Facebook, amelynek a lényege, hogy ezen a közösségi oldalon is lehet majd jó minőségben függőleges módban nézni videókat - írja a techcrunch.com. Nem véletlenül, hiszen ezt az álló videós formátumot a Tik-Tok vezette be nagy sikerrel.

Mark Zuckerberg azt reméli, az újfajta Facebook-videózás miatt visszatérnek a fiatalok a platformra. 
Forrás: MTi/EPA/Michael Reynolds

A formátum amúgy is adja magát, hiszen ma már a felhasználók jelentős része mobiltelefonon néz tartalmakat és a közösségi oldalakra is onnan jelentkezik be. 

A Facebook azt is elárulta, a jövőben a hírfolyamban is nagyobb teret enged a videós műfajnak, főleg a rövid videóknak, mert ők is látják, ezekre kiugróan magas a kereslet. 

A függőleges videók megjelenése nem jelenti azt, hogy a hagyományos, vízszintesen készült videók eltűnnek és a teljes képernyős nézési mód is megmarad. Érdekesség, hogy miközben a Facebook a függőleges videókra helyez hangsúlyt, a TikTok ipari pletykák szerint a vízszintes módot teszteli gőzerővel. 

Azt is tudni lehet, hogy a Facebook újítása a videólejátszásban először iOS és Android eszközökön fog megjelenni az Egyesült Államokban és Kanadában, majd az elkövetkező hónapokban globálisan is terjeszkedik. A fejlesztéstől azt várja a Facebook, hogy ismét felkeltheti a fiatalabb közönség figyelmét. 

Közismert, hogy a Facebook népszerűsége az utóbbi években jelentősen csökkent a fiatalok körében,

 ám most a The New York Times arról számolt be, hogy egyre több fiatal talál vissza a Facebookra a Marketplace funkció miatt. Innen pedig egy lépés lehet, hogy az egyre inkább videóssá váló Facebook, amely komoly változás,  ismét vonzóvá tegye a platformot a fiatalok számára. A Facebook videós fejlesztése nem a véletlen műve és az sem, hogy most lép vele a piacra. Az amerikai törvényhozás ugyanis továbbra is azt tervezi, hogy betiltják a Tik-Tokot az Egyesült Államokban.

Ezt is ajánljuk a témában


 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:14
🍓 ️ ­­A­ ­d­­ö­­­g­­­ö­s­ ­l­­á­n­­y­o­k­­­ ­v­á­­­r­­­n­­­a­­­k­­ ­r­­á­d­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­.­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­𝗙­𝗨­𝗡
atti64
2024. április 25. 15:28
ADATGYÜJTÖ SZAROLDALAK!!!!!!!!!FACE INSTA TIK TAK ÉS SOROLHATNÁM AZ AGYOSODA SZAROLDALAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mátyás01
2024. április 24. 17:13
A Facebook inkább azt az egyszerű dolgot oldja meg, hogy a Messenger értesítései normálisan működjenek. Néha időben kapok értesítést, néha késve, néha egyáltalán nem. Van amikor elolvasok egy üzenetet, de még mindig olvasatlannal mutatja. A letitkosított levelezési előzményekhez pedig már többször kérte a PIN kódomat ugyanazon az eszközön. Vajon hányszor kell még megadni, eddig miért nem volt titkosítva és azóta miért tölti be csigalassúsággal? Sikerült úgy upgradelni, hogy egyre szarabb.
Patika
2024. április 24. 16:29
Cukipofa is bizonyította, hogy Bill Gates módra lopni ő is tud. Van más hír is?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!