Lavinát indíthatott el Orbán Viktor, ezt pedig páratlan szorongással figyelik Kijevben

2024. április 25. 10:22

A magyar miniszterelnök volt az első, őt követte a brit külügyminiszter és a lengyel elnök is, a vége pedig az lehet, hogy egész Európa megosztottá válik Ukrajna kérdésében.

2024. április 25. 10:22
null

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A Le Monde francia lapra hivatkozva ír arról az Unian hírügynökség, hogy Trump újraválasztása esetén nagyon gyorsan megosztottá válhat Európa Ukrajna kérdésében. A cikk siet emlékeztetni: Orbán Viktor volt az első európai vezető, aki elnökjelöltként üdvözölte Donald Trumpot, és meglátogatta őt az Egyesült Államokban. Azóta pedig már két másik politikus is követte példáját: David Cameron brit külügyminiszter és Andrzej Duda lengyel elnök. 

Míg a cikk szerint a britek álláspontja egyértelmű volt – azaz szavazza meg a Kongresszus az Ukrajnának nyújtandó újabb segélyt –, addig ez a lengyelek esetében már nem volt elmondható. Duda nem rejtette véka alá Trump iránti szimpátiáját, Még azt is javasolta, hogy hozzon létre egy amerikai bázist Lengyelországban, amelyet „Trump-erődnek” neveznének el. 

Megjegyzik azt is: bár a következő európai látogató még nem ismert, de valószínű, hogy a transzatlanti forgalom minden bizonnyal megnő, ha Trumpot megválasztják november 5-én: 

A feltételezés (miszerint Trump győzhet – a szerk.), amely egyes nagykövetségeken pánikot keltett, végül erőteljes tényezőnek bizonyulhat Európa megosztásában”

– figyelmeztet a hírügynökség. 

Ezt is ajánljuk a témában

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a Mandiner.hu számára.

 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:14
🍓 ️ ­­­A­­ ­­d­ö­­g­­ö­s­­­ ­­l­­á­­­n­­y­­­o­­­k­ ­­­v­­á­­­r­­­n­­­a­­­k­­ ­­­r­á­d­­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­­.­­­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
Gépész53
2024. április 25. 18:30
"Orbán Viktor volt az első európai vezető, aki elnökjelöltként üdvözölte Donald Trumpot" És a Fidesz vádolja Amerikát a magyar ügyekbe való beavatkozással? Ha a hét végén a német kancellár piknikezne Gyurcsánnyal és Dobrevvel? Vagy bármelyik ellenzéki vezetővel? Mekkora lenne a Fidesz felháborodása meg tiltakozása? - Pedig ez ugyanaz lenne, mint Orbán Trumpnál!,
Tommaso
2024. április 25. 16:27
ORBÁN és megvezetett hivei HAZUDNAK, ami náluk mindennnapos. Magyar Péter jobboldali, mindig is az volt. Jól tudjuk, CSAK ORBÁN SZOKTA CSERÉLGETNI a politikai oldalait. Volt ő már iskolai KOMMUNISTA-ISZ-titkár, volt a LIBERÁLIS Internacionalé egyik vezetője, volt Polgári JOBBOLDALI, mostanság meg autokrata egyeduralkodó. 30 éve kikergette hazánkból a ruszkikat, most meg a ruszki érdekeit képviseli az EU-ban ORBÁN TÖBBSZÖR VÁLT eszmét / világnézetet, mint más alsóneműt.
verkez
2024. április 25. 13:05
Figyelmeztet az űrhiggynökség...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!