Folytatódik a jogállamisági-hiszti: az EP-elfogadta a legújabb állásfoglalást

2024. április 24. 18:02

Az Európai Parlament baloldali többsége tovább vegzálja Magyarországot.

2024. április 24. 18:02
Szavazás az Európai Parlament strasbourgi épületében

Nyitókép: FREDERICK FLORIN / AFP

 

Baloldalhoz méltó módon zárta a 2019-2024 közötti ciklust az Európai Parlament, ugyanis szerda délután az Európai Parlament plenáris ülésén az EP-képviselők elfogadták a magyar jogállamiság helyzetével foglalkozó legfrissebb állásfoglalást. Ezzel lezárult a korábbi plenáris ülésen folytatott vita. Az dokumentum előterjesztésében részt vett a momentumos Cseh Katalin és a párt elnöke, Donáth Anna is.

Donáth Annak ráadásul egy olyan módosító javaslatot is benyújtott, amelyben azt követeli, hogy az Európai Bizottság újra fagyassza be a már felszabadított, hazánknak járó uniós forrásokat. Érdekesség, hogy az állásfoglalásnak egyébként nincs kötelező ereje, csak politikai jelentőséggel bír. 

Az állásfoglalás szerint „megdöbbentő” a helyzet hazánkban, annak ellenére is hogy bizonyos területeken történtek előrelépések. Az állásfoglalás továbbá kritizálja a szuverenitásvédelmi törvényt és a Szuverenitás Védelmi Hivatal létrehozását, továbbá üdvözli, hogy amiatt újabb kötelezettségszegési eljárást indítottak hazánkkal szemben.

A dokumentumban a képviselők továbbá kétségbe vonják, hogy Magyarország képes lesz-e ellátni az unió soros elnökségét 2024 második félévében. 

Az állásfoglalás ismételten felszólítja Magyarországot, hogy „sürgősen csatlakozzon az Európai Ügyészséghez”, valamint azt követelte a bizottságtól, hogy ennek elérése érdekében minden elérhető eszközzel lépjen fel. 

Akcióban a dollárbaloldal

A dokumentum azt is szemére veti Magyarországnak, hogy „visszaél” a Tanácsban a vétójogával, mivel szerintük ezzel az Európai Unió stratégiai érdekeit ássa alá.

Az állásfoglalás azt is követeli a Európai Bizottságtól, hogy magyar kormányt kikerülve, „közvetlenül” tegye lehetővé az uniós források helyi és regionális önkormányzatokon és a civil társadalmi szervezeteken keresztül történő elosztását.

Az állásfoglalás elfogadását követően magyar újságíróknak nyilatkozva Deutsch Tamás azt mondta:

a magyar dollárbaloldal azzal a szégyenteljes politikai cselekedettel koronázta meg az ötesztendős európai parlamenti működését, hogy egy újabb politikai támadást intézett Magyarország, a saját hazája ellen.

A Magyarországgal szemben munkálkodó dollárbaloldal, illetve az európai parlamenti „elvtársaik” által „áterőszakolt politikai pamflet” elfogadásával világossá tette, egyszer és mindenkorra letagadhatatlan bizonyítékát adta, hogy a nemzeti elkötelezettség, a nemzeti érdek képviselete, a hazához és a magyar állampolgárokhoz való hűség, illetve a dollárbaloldal nem találnak egymásra – fogalmazott.

Világossá vált, hogy a dollárbaloldal kizárólag csak saját hazája elleni áskálódással foglalatoskodik, az elfogadott szöveg ugyanis az elmúlt tíz évben felvetett minden létező gyalázatos vádat, rágalmat, csúsztatást, vérlázító támadást, provokatív, Magyarországgal szemben megfogalmazott minősítést megpróbálja összegyűjteni – hívta fel a figyelmet. A magyar polgárok a helyzetet azonban „egészen másképpen fogalmazzák meg” – mondta Deutsch Tamás, majd kiemelte:

a magyarok mindezt vérlázítónak, felháborítónak és politikai, erkölcsi értelemben hazaáruló magatartásnak tartják.”

A magyarok úgy látják, hogy amit a magyar dollárbaloldal művel, az szégyenteljes, elfogadhatatlan dolog. „Ilyet nem lehet csinálni a saját hazáddal” – mondta. „Az Európai Parlamentben a saját hazád ellenében kiállni esküszegő magatartás” – fogalmazott. Szavai szerint az állásfoglalás elfogadása „egy egészen elképesztő, pofátlan politikai támadás”, amelyet a dollárbaloldal Magyarországgal szemben indított. Szövetségre lépve az Európai Parlament baloldali többségével azért, hogy vegyék el a magyaroktól, vegyék el Magyarországtól az európai uniós forrásokat. „Kilóra megvett politikusokról van szó, személyükben és pártjaikat tekintve is” – jelentette ki a fideszes politikus.  

„Mi, magyarok, a magyarok józan többsége ezt elutasítja. Békepárti álláspontunkon nem fognak tudni változtatni. Az illegális migrációt elutasító, népszavazáson is megerősített álláspontunkon nem fognak tudni változtatni. A gyermekvédelmet szolgáló magyar állásponton nem fognak tudni változtatni. További jogi megerősítésére van szüksége a frissen létrejött Szuverenitásvédelmi Hivatalnak, mely az egyik leghatékonyabb eszköz a brüsszeli őrültek házával szembeni fellépésre” – húzta alá.

„A legnagyobb erőt, a legnagyobb felhatalmazást a képviselői mandátumok kétharmadának megszerzésével lehet biztosítani a június 9-én esedékes európai parlamenti választásokon, hogy a békepárti, az illegális migrációt elutasító, a genderpropagandára nemet mondó és a magyar szuverenitást megvédő magyar álláspont még erősebb legyen” – tette hozzá nyilatkozatában Deutsch Tamás.

(MTI/Mandiner)

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:14
🍓 ️ ­­­A­ ­­d­­­ö­­­g­­­ö­s­­­ ­l­­á­­n­­­y­­­o­k­­­ ­v­­á­­r­n­a­­k­ ­­r­­á­­­d­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­­.­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­.­­­𝗙­𝗨­­­𝗡
Lajoss
2024. április 25. 11:01
Megint hazudtok,ötpárti a határozat…🤷‍♂️
bodosoldier-2
2024. április 25. 07:43
Remélem úgy végzik mint Hegedűs hadnagy.
petike21
2024. április 24. 22:36
Az egészet le lehethúzni a klozeton.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!