Tarjányi Péter: Bődületesen nagy összeget kap Ukrajna, de így is pokoli helyzet fog kialakulni a következő hónapokban

2024. április 24. 19:43

A biztonságpolitikai szakértő szerint az elkövetkező hónapokban várhatóan még nagyobb intenzitású összecsapásokra lehet számítani.

2024. április 24. 19:43

Nyitókép: Anadolu Diego Herrera Carcedo / ANADOLU / Anadolu via AFP

Összességében több mint egymillió ember fog hamarosan az orosz-ukrán fronton harcolni, ami óriási veszteségeket fog eredményezni mindkét oldalon – hangsúlyozta Tarjányi Péter, az Index Frontvonal című műsorában. Rámutatott, hogy az Egyesült Államok 61 milliárd dolláros támogatást nyújt Ukrajnának a háború folytatásához, amit bár „bődületesen nagy összegnek” nevez, szerinte gyorsan el fog fogyni a fronton.

Az amerikai támogatás mellett az európai NATO-tagállamok is pénzügyi vagy hadianyag támogatást nyújtanak Ukrajnának, kivéve Magyarországot és Szlovákiát. Tarjányi szerint ez azonban mégsem elegendő ahhoz, hogy Ukrajna ellentámadást indítson. 

Az elkövetkező hónapokban várhatóan még nagyobb intenzitású összecsapásokra lehet számítani, és „pokoli helyzet” fog kialakulni Ukrajnában.

Az Irán és Izrael közötti konfliktus esetében Tarjányi azt hangsúlyozza, hogy bár Izrael válaszolt az iráni dróntámadásra, a válaszcsapás mértéke nem volt aránytalanul nagyobb. Reményei szerint a konfliktus nem fog tovább eszkalálódni, mivel Irán sem érdekelt abban, hogy nyílt háború alakuljon ki az izraeliekkel.

 

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:14
🍓 ️ ­­­A­­ ­d­­ö­­­g­­ö­­­s­­ ­­l­á­­n­­­y­o­­k­­­ ­­v­­­á­­­r­­n­a­k­ ­­­r­á­d­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­­­.­­­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­.­𝗙­­­𝗨­𝗡
Patika
2024. április 25. 06:06
Azért ne legyünk ennyire pesszimisták.... (95 mrd dollárral azért egy gőzmozdonyt igen sokáig lehet fúteni)
muszlim1970
2024. április 25. 05:33
Szeretnének megdögleni!!!Akkor hajrá!
kiss.istvan770
2024. április 24. 21:43 Szerkesztve
B_kanya 2024. április 24. 21:10 Magyarul: "Az ukrajnai törvényjavaslatban a 60,7 milliárd dollárból összesen mintegy 23 milliárd dollárt használna fel az Egyesült Államok katonai készleteinek feltöltésére, ami megnyitja a kaput a jövőben Ukrajnába irányuló amerikai katonai transzferek előtt. További 14 milliárd dollárt az ukrán biztonsági segítségnyújtási kezdeményezés kapna, amelynek keretében a Pentagon fejlett új fegyverrendszereket vásárol az ukrán hadsereg számára közvetlenül az amerikai védelmi vállalkozóktól. Emellett több mint 11 milliárd dollár áll rendelkezésre a régióban folyó amerikai katonai műveletek finanszírozására, az ukrán hadsereg képességeinek javítására és Kijev és Washington közötti hírszerzési együttműködés előmozdítására; és mintegy 8 milliárd dollárnyi nem katonai segítségnyújtás, például Ukrajna kormányának az alapvető műveletek folytatásához, beleértve a fizetések és nyugdíjak kifizetését." Azaz az USA fokozatosan kiszáll a finanszírozásból.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!