Széderesten vett részt Schmidt Mária David Pressmannél

2024. április 24. 17:34

Az amerikai nagykövet igyekezett „különböző nézőpontokat képviselő” személyeket egy asztalhoz ültetni.

2024. április 24. 17:34

Nyitókép: David Pressman X-oldala

„Az Egyesült Államok magyarországi nagykövete, David Pressman április 23-án, kedden széderestet tartott a rezidenciáján, ahol egy beszélgetés keretében különböző vallásokat, politikai nézeteket és hátteret képviselő embereket látott vendégül” – olvasható a nagykövetség közleményében. A nagyköveti széderen a rabszolgaságból a szabadságba vezető útról szóló hagyományos történetet elevenítették fel. A beszélgetés kifejezetten arra összpontosított, hogy a pészahi történet hogyan kapcsolódik három olyan témához, amelyek a magyar kormány politikai programjának középpontjában állnak: „háború, migráció és nemek közötti egyenlőség” – írták.

A nagykövet X-oldalára feltöltött fotók tanúsága szerint Schmidt Mára, a Terror Háza Múzeum főigazgatója is jelen volt a vacsorán.

Pressman nagykövet kiemelte a különböző nézőpontokat képviselő személyek közötti nyílt párbeszéd értékét, és megjegyezte, hogy az est folyamán élénk beszélgetések zajlottak különböző vallások, különböző politikai nézetek és különböző hátterű képviselők között, köztük egy magyar holokauszt-túlélővel.

Pressman nagykövet elmondta: „A családomban a pészahi széder mindig is az élénk viták és megbeszélések helyszíne volt. Az erős nézetekkel rendelkezőknek – különösen azoknak, akik nem értenek egyet – több időt kellene egymással tölteniük, nem pedig kevesebbet. A beszélgetések azokkal, akikkel nem értünk egyet, elősegítik a toleranciát, a különbségek tiszteletét, és erősítik demokráciáinkat.”

Megtiszteltetés volt egy sokszínű, szenvedélyes, egyedi hangú csoportot vendégül látni egy széderasztal körül” 

– fogalmazott a nagykövet. 

 

 

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:14
🍓 ️ ­­A­­ ­­d­­­ö­­­g­­­ö­s­­­ ­l­­á­­n­­y­­o­­k­ ­­v­­­á­r­­­n­­­a­­k­­­ ­­r­­­á­­­d­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­.­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­­.­­𝗙­𝗨­­𝗡
Bastyaelvtars
2024. április 25. 15:41
Obsitos Technikus A szeder estén több fogásos vacsora van. Meghatározott ételekkel. A napelemszociologusok járnak itt ott szeder vacsorára :))
2024. április 25. 09:02 Szerkesztve
Nos, Mr. Pressman, csak hívj meg magadhoz minél több kormánypárti gondolkodót, remélem sikerül kiegyensúlyozni a fejedben a titkosszolgálati buldózert, hogy lásd, ez itt, ebben az országban nem fog menni.
Obsitos Technikus
2024. április 25. 08:09
És mit szólnak ehhez az ünnepgyalázáshoz a hívő zsidók vajon?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!