Megelégelte a kormány a túlárazott üzemanyagárakat: figyelmeztették a kereskedőket

2024. április 24. 16:44

Két hét múlva a kormány kemény eszközökkel fog beavatkozni, ha az üzemanyag-kereskedők nem térnek vissza a régiós átlagárhoz – jelentette be a nemzetgazdasági miniszter.

2024. április 24. 16:44

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

A kormány már korábban felvette annak a lehetőségét, hogy újra bevezethetik az ársapkát a benzinre, mert nem akarják, hogy a hazai üzemanyagár magasabb legyen, mint a régiós átlag.

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter szerda délután már felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy „önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz” az áraikat. Két hét haladékot kaptak az üzemanyag-kereskedők. Két hét múlva a kormány már kemény eszközökkel fog beavatkozni, ha az üzemanyag-kereskedők nem térnek vissza a régiós átlagárhoz.

A gázolaj ára így péntektől 647 forintról összességében 633 forintra csökken, míg a benzin ára 650 forintról 647 forintra mérséklődik.

A kormány ezzel kapcsolatban megállapította, hogy mindez kedvező elmozdulás, azonban ez még nem elégséges, hiszen az újonnan megállapított üzemanyagárak még mindig magasabbak a régiós átlagnál.

A pénteki új árak a múlt pénteken meghatározott régiós árakhoz képest a gázolaj esetében még mindig plusz 10 forint, a benzin esetében pedig plusz 27 forint eltérést mutatnak.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:14
🍓 ️ ­­­A­ ­­­d­­­ö­­g­­­ö­s­­ ­l­­­á­n­­­y­­­o­k­­ ­­­v­á­r­­n­­a­k­­ ­­r­­­á­­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­­.­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­­𝗙­𝗨­𝗡
freely
2024. április 24. 19:41
Ezek szerint a MOL-nál le sem szarták? Akkor hogy lehet ez miniszter?
konfucius
2024. április 24. 19:38
Ne haragudj, kormány, de ez lófasz. Tíz, húsz forint nem elég ide. Légből kapott dolog a régiós átlagot megcélozni, és ahhoz ragaszkodni, mert az összes kibaszott olajcég túlárazza a nyálat, eltérés csak abban van, hogy melyik mennyire pofátlan. A brent ára, a forint árfolyama és az infláció alapján maximum 500 Ft-os literárat tudok elképzelni, de még azzal is busás hasznot csinálna magának a MOL. a maradék 140 egyszerűen arcátlan harácsolás. Ha nem mertek lépni a Hernádi ellen, az pedig kurva gáz. Állami kézbe a MOL-T, azonnal, a finomítóval együtt!! Nem lehet a kormány olyan gyenge, hogy újabb zsarolást kelljen elszenvednie.
masikhozzaszolo
2024. április 24. 19:35
Én nem értem ezt a problémát. Ott van a nagy hozsanna, az árfigyelő honlap. Arról azt mondták, azért hozták létre, hogy letörje az árakat. És az árak úgy letörtek, hogy a Spar 2700-ért árulja továbbra is a karajt, Ha ez az ár letörés, akkor hopp, kell egy benzinárfigyelő! Ahol ott vannak kutanként az árak. És a benzinárak már is le vannak törve! Ja, hogy ez már a letört ár, mert megvan a holtankonjak.hu honlap régen. Akár kicsi az ár, akár nagy. Figyelek én meg, tátom a számat is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!