A történelem főutcáján

2024. április 24. 06:01

Félre kell tenni az egyéni érdekeket, és meg kell védeni az önkormányzatokat a hiénáktól!

2024. április 24. 06:01
Huth Gergely
Huth Gergely
Magyar Nemzet

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

„Az elmúlt hét kampányeseményei ugyanakkor átütők voltak: Szentkirályi Alexandra szokatlan határozottsága, Menczer Tamás markáns debütálása és a most részletesebben nem taglalt, de erőt sugárzó, magabiztos pénteki miniszterelnöki beszéd is azt jelezte: ezúttal nem lesz pardon. A kritikus világpolitikai helyzetben nincs helye udvariaskodásnak és előzékenységnek, elő kell venni a görbe szablyát és a legjobb formánkat, mert az ország és Euró­pa túlélése a tét!

Ráadásul a dollárbaloldal kiváló kampánytémát szolgáltat: az önnön ötéves teljesítményét.

Így ezúttal nem a szédítő bülbülénekekkel kell versengeni, hanem nemes egyszerűséggel közszemlére kell tenni az eredményeket. Abból pedig a másik térfélen alig akad. Néhány túlélőösztönnel megáldott, dörzsöltebb balos polgármestert leszámítva szinte mindenütt totális lebőgésről beszélhetünk, amatőr, de ipari mértékű tolvajlással megspékelve. Az egymást érő veszedelmek, világválságok és az itthoni gazdasági bajok ugyanakkor kikezdték a választópolgárok türelmét, sokakban bosszúvágy munkál személyes egzisztenciájuk megroppanása, a lehetőségek szűkülése miatt. Ezért nem előre lefutott meccs a júniusi választás, s félő, hogy sok helyen újra

 az enyveskezű piti bűnözők, filléres hazaárulók és egyéb Demszky-klónok vihetik el vagy tovább a polgármesteri helyeket.

A gondolkodó, tudatosan döntő polgároknak ezért is tanácsolom újra meg újra, hogy ne veszítsük szem elől fő céljainkat és érde­keinket, s fásultságból, egyéni keserűségek okán vagy csak simán a napi rutint járva ne engedjük ki a kezünkből a kezdeményezést! Ne feledjük el, mennyit kellett küzdeni a valódi rendszerváltoztatásért, a fél évszázadon keresztül pöffeszkedő elvtársak és tanácselnökök kiszorításáért, az elnyomás, az igazságtalanság felszámolásáért, a mindent belepő szürke por kitakarításáért.

A Fidesz vezette nemzeti-polgári szövetség a 2006-os helyhatósági győzelemcunami, majd a 2010-es kormányváltást követő alkotmányos és morális reformok révén új politikai kultúrát, egy sajátos, hungarikumszámba menő kormányzati rendszert teremtett. Természetesen nem abban az értelemben, ahogyan azt Magyar Péter szövegírói vagy David Pressman elképzeli,

hanem abszolút pozitív módon: megértve az alapvetően kritikus és rebellis magyar néplélek sajátosságait és felmérve a Trianonban körbenyírt ország szerkezetéből fakadó realitást, a központi irányítás szükségét.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:14
🍓 ️ ­­A­ ­­d­­ö­g­­ö­­s­­ ­­l­á­­n­­­y­­­o­k­­­ ­­v­­á­­r­­­n­a­­k­­ ­r­­­á­d­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­­­.­­­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­𝗨­­­𝗡
Patika
2024. április 25. 19:39
Mondják a hiénák a hiénákról.... Mielőtt a csíkosak összevesznének a koncon a pöttyesekkel... (vegyük már észre ki ólálkodnak a dög körül)
Bell & Sebastian
2024. április 24. 22:25
Épeszű nem akar polgármester lenni, mióta kiherélte az önkormányzatokat a tudjuk ki. Valóban úgy van, hogy pártdelegáltak és kétes alakok jelentkeznek, becsületes aligha. Megengedem, hogy elvétve akadnak kivételek. Ha valaki megtudja, milyen faszságokra lehet pályázni, alapvető gondok megoldására pedig nem jut pénz, sírva tárcsázza a lelki elsősegélyt, de még véletlenül sem jut az eszébe biodíszletnek állni. De lesz ám még lejjebb is, bárki meglássa.
altercat1
2024. április 24. 19:13
Megtenném, hogy ahol a moslékra szavaztak, ott ne legyen rezsicsöki... Sem más kedvezmény, amit a Fidesz hozott össze. Fizessék a piaci árakat, ha már olyan nagy a hőbörgő pofájuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!