„Brüsszeli tempó” Csepelen: Borbély Lénárd kitiltotta Orbán Viktort

2024. május 03. 12:08

A csepeli Fidesz szerint Borbély Lénárd, ha tehetné nemcsak az újságból, de még a szavazólapokról is kitiltaná a Fideszt.

2024. május 03. 12:08

Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Borbély Lénárd polgármester kitiltotta Orbán Viktort a közpénzen fenntartott önkormányzati lapból, a Csepeli Hírmondóból: nem jelenhetett meg a miniszterelnök ajánlása, amelyben aláírásával és egy közös fényképpel ajánlotta Dudás Zoltánt, a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltjét és programját a csepeli választók figyelmébe – tájékoztatta a Fidesz csepeli szervezete pénteken az MTI-t.

Ez a tény pedig végleg hitelteleníti – a Fidesz bajtársi közösségéből már több mint egy éve végleg kipenderített – Borbély Lénárd és Ábel Attila aljas hazugságait, amikkel már évek óta becsapják, megtévesztik, megosztják a csepeli jobboldali szavazókat”, ezért nem engedték a miniszterelnöki ajánlást megjelenni a Csepeli Hírmondóban – írták a közleményben.

„Ezt a brüsszeli tempóban kimódolt cenzúrát még a kádári komcsi mutyivilág szocivá átvedlett elvtársai sem merték megcsinálni”

 – fogalmaztak a közleményben, megjegyezve, az is utoljára 1950-ben fordult itt elő, hogy politikus magáról nevezzen el közintézményt, ez volt a „Rákosi Mátyás Vas- és Fémművek”. Ma már ismét ott tartunk, mint az ötvenes években, Borbély Lénárd álcivil választási pártja a „Borbély Lénárd és Csapata” nevet viseli – írták. Ma ennek a világnak a visszaépítése folyik – tették hozzá.

Brutális támadás érte a sajtószabadságot, sőt Borbélyék meggyalázták alapvető szabadságjogainkat, a vélemény-nyilvánítás, a tájékozódás és a választói jogát” 

– emelték ki a közleményben. Úgy fogalmaztak, hogy „adminisztratív eszközökkel akarják elhallgattatni és a politikai térből kiiktatni Magyarország miniszterelnökét és a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltjét, azért, hogy meggátolják a csepeli választók szabad tájékozódását, az övékétől eltérő álláspont, vélemény megismerésének lehetőségét”. Ráadásul – tették hozzá – a választási időszakban, pont úgy, ahogy Amerikában Donald Trumppal vagy éppen a múlt héten Brüsszelben a jobboldali, konzervatív politikusokkal történt.

A csepeli Fidesz szerint Borbély Lénárd, ha tehetné nemcsak az újságból, de még a szavazólapokról is kitiltaná a Fideszt.

(MTI)
  

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-82
2024. május 18. 02:09
🍓 ️ ­­­I­g­a­­z­­i n­i­­­m­f­o­­­m­­­á­­­n­­i­­á­­­k­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­.­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­­.­𝐅­­𝐔­𝐍
Csubszi
2024. május 04. 08:00
Ez a balos szólásszabadság! Még kiderülne az igazság, ugye, Lenike?
paracelsus-2
2024. május 04. 03:06
Nemcsak végtelenül ostoba, de ritka nagy patkány ez a mocskos Németh pacal. Tessék tájékozódni, ne csak a fideszes hazugságokat lefetyelni. Megbukott már Csepelen ezerszer, most is ez fog történni. Addig kavarja a tróger a szart, amíg a bolsik viszik a kerületet. Mindent elmond a féregről, hogy Hegedűs Csabát is megfúrta. Hogy fordulna fel!
Grogu
2024. május 03. 20:39
Borbély Lénárd megmutatta a Fidesznek, hogyan működik a Fidesz. A visszanyalt a fagyi tipikus esete történt Csepelen, Borbély Lénárd exfideszes polgármester ugyanis kitiltotta Orbán Viktort az önkormányzati lapból, a Csepeli Hírmondóból. Orbán ajánlását amúgy nem közölhette volna a Csepeli Hírmondó, ugyanis nem regisztráltak be az Állami Számvevőszéknél, hogy lesz a lapban politikai hirdetés.Az egykori baloldali bázisnak számító kerületet 2014 óta vezeti Borbély, aki korábban szövetségese volt Némethnek, ám azután olyan súlyosan összekülönböztek, hogy Németh 2022 végén még a kerületi Fidesz-szervezetet is feloszlatta, majd újraalakíttatta, csak hogy Borbélyt kitehesse a pártból. A polgármester már bejelentette, hogy a júniusi önkormányzati választáson indulni fog, a Fidesz Dudás Zoltánt indítja ellene. „Gyűlöletkampányra számítok, mert tudom, kivel állok szemben” – mondta Borbély, ahogy azt is, hogy Németh a „Keresztapából ismert számos módszert bevetett”.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!