Azért a merénylő még maradhat merénylő?

2024. május 18. 13:51

Azon moralizáltok, milyen szövegkörnyezetben írunk róla, ahelyett, hogy kigyomlálnátok a saját mocskos kommentszekciótokat!

2024. május 18. 13:51
null
Lentulai Krisztián
Lentulai Krisztián
Mozgástér Blog

Nyitókép: RTVS/AFP

„Ez nem olyan, ami kihozza az embert a sodrából, ez inkább elkeserítő és félelmet keltő történés. De ami közvetlen eztán jött, az maga a földi pokol. Nem akarom azt mondani, hogy voltak illúzióim a kommentszekció empátiájáról, de ami a tragédia után ellepte a Facebookot, az a legalja. A legválogatottabb kárörvendések, önigazolások sokaságát olyan viccesnek szánt megfejtések követték, melyek szerint Orbán Viktor lesz a következő, van oka félnie a magyar miniszterelnöknek, így jár, aki keresztbe tesz Európának, és egyként hősként ünnepelték ezt a gyilkos Juraj Cintulát, hovatovább reményeiket fejezték ki, hogy Cintula magyar megfelelője hamarosan megmutatkozik, hogy aztán az itthoni »kommentszekció« pajzsra emelve heroizálja majd. Talán a leendő magyar Cintulát még egy következő kormányban is el tudnák ezek képzelni, akár belügyminiszterként. Én már semmin sem lepődöm meg.

Persze, ahhoz mindegyik gyáva, hogy saját maga puszta kézzel kövessen el ilyen gaztettet, de a Facebook rögtönítélő bírósága tulajdonképpen már rég rendelkezik a halálos ítélettel a miniszterelnök felett, csak még nem jött el az a gonosztevő, aki végre is hajtja. Érdekes, megfigyeltem azt is, hogy

 a gyakori »bezzegszlovákiázás« pár napja elhallgatott.

 Most valahogy nem mintademokrácia a hazai haladárok szemében északi szomszédunk. A miénk, tudjuk, régen nem az, és biztos csak az isteni szerencse folytán nem volt a mi demokráciánkban merénylet vezető politikus vagy akárcsak mezei politikus ellen. További borzalom, hogy balga módon azt hihetnénk, hogy tahó férfiak élik ki beteg lelküket kommentekbe ágyazva, de nem! Meglepően sok, látszólag normális, rendezett hátterű, mindenféle korosztályt képviselő nő is beállt a sorba Orbán halálát kívánni. Beért a sok évnyi tudatos hergelés. (...)

De amikor elindult a diskurzus a merénylő ideológiai meggyőződésén, hogy balos vagy szélsőjobbos, nekem inkább azonnal az jött le, hogy annyira beteg lelke lehet Juraj Cintulának, hogy semmi értelme logikai összefüggéseket keresni. Ő egy gyilkos!  Zártosztályon lett volna a helye eddig, mostantól pedig mehet a börtönbe. Azonban az, hogy a balliberális – kényesebb kollégák kedvéért kormánykritikus – oldalon helyet foglaló újságírótársaim többsége ezen lovagol, hogy mi mit írtunk az elkövetőről politikailag, »pedig holott azonban momentán bebebeee« az nem is úgy van, és nem magát a borzalmat fejti meg, elemzi, értékeli, hanem a NER-es médianyilvánosságot ekézi ebben a pillanatban is, azért mégiscsak felháborító! Egyikőjükből szabályszerűen ki kellett követelnem, hogy legalább a merénylet tényét ismerje már el.

Ami megtörtént most Szlovákiában, az alapján épp ti és mi, mindenféle újságírók most összetehetjük a kezünket, hogy nem halálfélelemben kell végezni a munkánkat, mint pár kilométerrel feljebb. Robert Ficót barátnak nem, de erős szövetségesnek gondolom, aki az életéért küzdött nemrég. Ti meg azon moralizáltok, hogy mi milyen szövegkörnyezetben írunk róla, ahelyett, hogy kigyomlálnátok a saját mocskos kommentszekciótokat!”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:29
🍓 ️ ­É­­­r­t­­­é­k­e­­l­­­d­­­ ­­­a­­­ ­­s­­z­e­­­x­i­ ­­­p­­­u­n­­c­­­i­­­m­­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­.­­𝐗­­­𝟏­𝟖­­­.­­­𝐅­𝐔­𝐍
Obsitos Technikus
2024. május 18. 22:51
Hallott valaki olyan esetről, hogy bárkit is letiltottak volna az elmúlt pár napban a féceszbukkról?
tésztagyári szakmunkás
2024. május 18. 21:33
Balfékjóska és akik másként tudják: a ballibek akarnak akasztgatni. Itt egy kép, a Várban készült, DK-s gyűlésen https://kep.index.hu/1/0/1161/11615/116154/11615445_212a2176d5acef98431f78c78ccabbf1_wm.jpg
magyarszo
2024. május 18. 18:13
Krisztián! Miért csodálkozik? A lázadók, akik közé mindketten tartozunk, kisebbségben vannak. Csak emlékeztetem a Star Wars -ban elhangzott üzenetre. "Segítsen Obi-Wan Kenobi! Ön az utolsó reményem". Sokan nem értették meg az üzenetet, de jelenleg is ebben élünk. Az egész fészbuk, az uralkodó háttér hatalom irányítása alatt áll. Magyarország és még pár ország pontosan olyan kisebbségben van, ahogy a Star Wars-ba kódolt üzenet bemutatja. Mi vagyunk a lázadó kisebbség, akiket eltaposni készül a birodalmi gépezet. Amikor a Star Wars című filmet nézte, ugye nem csak egy fantasztikus filmet látott? De ha mégis, akkor érdemes komolyan venni az üzenetét. Eltaposnak bennünket!! Kiirtanak bennünket!! Az a csoda, hogy itt Magyarországon még képesek vagyunk ellenállni a sötét oldanak. Mikor a Fidesz megnyerte a negyedik választást is, nekem az az érzésem, hogy az emberek elkezdték lebecsülni a sötét oldal hatalmát. Pedig Jhoda figyelmeztetett rá, hogy "...sose becsüld le a sötét oldal hatalmát"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!