Tovább követelőzik Ukrajna, most nagy hatóválságú amerikai rakétákat akarnak

2023. augusztus 08. 07:26

Dmitro Kuleba szerint javítani kell Ukrajna képességeit.

2023. augusztus 08. 07:26

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter nagy hatótávolságú amerikai ATACMS rakétákat követlelt Antony Blinken, amerikai kollégájától legutóbbi telefonos egyeztetésük során – jelentette a brit Sky News. Az ukrán politikus Twitter/X-bejegyzésében azt írta, megvitatták az ukrán békejavaslat globális támogatását, valamint az ukrán gabonaexport bővítésnek lehetőségeit.

„Megköszöntem az Egyesült Államoknak minden segítséget, és

hangsúlyoztam, hogy az ATACMS biztosításával növelni kell Ukrajna nagy hatótávolságú képességeit”

tette hozzá.

Ezt is ajánljuk a témában

Az ATACMS egy nagy hatótávolásgú ballisztikus rakétarendszer, amely mintegy 300 kilométeres lőtávolsággal rendelkezik, ezzel az ukránok a frontvonaltól távoli orosz területeket is tudnának támadni. Az Egyesült Államok és más nyugati országok is elutasították, hogy nagy hatótávolságú fegyvereket adjanak Kijevnek, mivel szerintük Oroszország területének nyugati fegyverekkel való támadása nem kívánt mértékben eszkalálná a konfliktust.

***

Nyitókép: str/ AFP

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2023. augusztus 08. 17:20
kurvara nem arra kertek es kaptak az elejen penzt paripat fegyvert hogy orosz hatorszagot tamadjanak. sirt a pofajuk hogy ok csak vedekezni akarnak, hazug terrorista fergek
ottoka-0
2023. augusztus 08. 16:51
Az ukránok z követelései soha nem érnek véget. Legalábbis addig nem érnek véget, amíg látja, hogy teljesítik. Addig nem lesz béke, amíg teljesítik. Ukrajna bábként rángatja háborús beszállítóit. A beszállítók fel sem fogják, milyen megalázó, lealacsonyító szerepet osztottak rájuk. Ideje volna feleszmélni, és a kommunikációs és gazdasági kapcsolatokat az oroszokkal rendezni. Az oroszokat nem lehet, és nem kell leírni. A háború helyzetétől függően békét kell teremteni.
pandalala
2023. augusztus 08. 16:06
"Dmitro Kuleba szerint javítani kell Ukrajna képességeit." Minek? Hazudozásban már így is világbajnokok vagytok!!
cikoria-2
2023. augusztus 08. 13:22
van rá tuti vevője,azért sürgős
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!