Szadista börtönőrök: eljárás indult

2010. szeptember 27. 19:47

Nyomozás indult a 2006 őszi börtönőri brutalitások ügyében hivatalos személy által elkövetett bűnpártolás gyanújával. Egyre több bv-alkalmazott csatlakozik társuk a HírTV Célpont című műsorában közzétett leleplező vallomásához.

2010. szeptember 27. 19:47

Nyomozást rendelt el a Budapesti Katonai Ügyészség hétfőn 2006 őszi bántalmazások ügyében hivatalos személy által elkövetett bűnpártolás gyanújával. A botrány egy, a HírTV Célpont című műsorában leközölt interjú nyomán robbant ki: ebben egy volt büntetésvégrehajtási alkalmazott számolt be arról, hogy a bevitt tüntetőket fizikai megpróbáltatásoknak és megaláztatásoknak vettették alá fogvatartásuk során. Azóta több börtönőr is csatlakozott korábbi kollégájuk állításaihoz. Egyikük arról számolt be, hogy a hozzájuk átvitt tüntetők testén verésből származó sérüléseket találtak.

Az áldozatok azt mondták, hogy nem a rendőrök, hanem a Nagy Ignác utcában szolgálatot teljesítő börtönőrök bántalmazták őket. A hivatalos jelentésbe parancsnoki utasításra mégis az került, hogy a rendőrök verték meg őket az elfogáskor. A Hír tv forrásai azt is megerősítették, hogy a kínzásokban részt vevő állománynak Pilisszentkereszten ünnepi vacsorát rendeztek.

Boglyasovszky Csaba, az intézet akkori parancsnoka parlamenti bizottsági meghallgatásán azt állította, hogy csak később értesült a történtekről, a börtönőr elmondása szerint azonban a dandártábornok szemtanúja volt a történteknek.
 

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dicsőség Fája
2010. szeptember 29. 19:07
Mocskos rendvédelmi dolgozók!!!Éljenek a tüntető rendőrverő igaz magyarok, a haza szolgálatáért érdemrendet nekik !!!!
Dicsőség Fája
2010. szeptember 29. 19:02
Akkor mondhatjuk , hogy éljenek a hős Rendőrverők!!!Ők az igazi magyarok!!!?????
Dicsőség Fája
2010. szeptember 29. 19:01
Senki sem, tekinthető bűnösnek a bíróság jogerős ítéletéig!!!
fiandre
2010. szeptember 28. 12:30
"Boglyasovszky Csaba, az intézet akkori parancsnoka parlamenti bizottsági meghallgatásán azt állította, hogy csak később értesült a történtekről" És ezután milyen intézkedést tett? Hazudik ez, mint az összes többi!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!