Egy merénylet és a felelősség

2024. május 17. 20:42

Nem szabad persze sem a kommentfolyamok, sem a propaganda, sem a szabad sajtó címlapjai alapján ítéletet mondani.

2024. május 17. 20:42
null
Selmeci János
Klubrádió

Nyitókép: Michal Cizek / AFP

„Robert Fico szlovák miniszterelnök merénylőjének nézetei ellentmondásosak, motivációja nagyrészt ismeretlen, nem tudni miért lett belőle az élet, a demokrácia ellensége, talán nincs is erre értelmes magyarázat. Ha ennek ellenére kimazsolázzuk az életéből mindazt, ami bizonyítani látszik, hogy ő nem hozzánk, hanem politikai ellenfelünkhöz, az általunk kritizált hatalomhoz áll közel, ha azt állítjuk, hogy nem mindannyiunkat, hanem csak a mi politikai közösségünket érte támadás, nem teszünk mást, mint hozzájárulunk ahhoz a társadalmi polarizációhoz, ami adott esetben akár (ismétlem, nem tudjuk, hogy ez történt-e) elvezethet valakit ahhoz a téveszméhez, hogy önmagában egy politikus halálától jobb lehet neki vagy bárkinek, s így elvezethet egy demokratikus ország miniszterelnökének megöléséhez. Jobbulást Robert Ficónak!

És jobbulást nekünk. Nem szabad persze sem a kommentfolyamok, sem a propaganda, sem a szabad sajtó címlapjai alapján ítéletet mondani, nekem meggyőződésem, hogy a magyarok többsége elítél, megdöbben, elgondolkozik, esetleg fél, az azonban biztos, hogy sokan azok közül, akik pozíciójuk, elérésük okán kiemelt felelősséggel bírnak, nem tudtak ezzel élni, talán nem is érdekelte őket.

Említsük meg itt a baloldali háborúpártizó miniszterelnököt, akinek még a politikai szövetségesét (barátját) ért szörnyű támadás után sem jutott eszébe, hogy neki az országával is, nem csak a pártjával van dolga, és tisztelet persze azoknak, akik az emberség, az összetartás hangján szólaltak meg, és gondolkozzon el picit mindenki, aki akár egy pillanatig bárkinek a halálát kívánta.

Mert a felelősség nem csak a politikusoké, hanem a miénk is. Rajtunk múlik mit kezdünk az országgal és egymással. Fegyverre, golyóra ehhez nincs szükség.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:29
🍓 ️ ­­É­r­­t­­­é­­k­­e­l­d­­­ ­a­­ ­s­­z­e­­­x­­­i­­­ ­­­p­­­u­n­­­c­­­i­m­­­a­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­.­­𝐗­𝟏­­𝟖­­.­­­𝐅­𝐔­­­𝐍
Vasalo
2024. május 19. 17:39
Itt kezdödik a szerecsen mosdatása: „ Robert Fico szlovák miniszterelnök merénylőjének nézetei ellentmondásosak, „ Egyáltalán nem azok, hanem egy ocska liberális kommunista bunko volt az ember. A rendörség mai jelentése szerint még az is egyre biztosabb, hogy csak hasznos idiota volt és a háttérböl mozgatták azaz egyre inkább összeesküvésröl lehet szo. Mint ugyanis kiderült, tegnap valaki törölte a tettes teljes elektronikus multját a szocmedia oldalakrol. És ezt nem tehette senki a közvetlen családjábol, hanem valakik sokkal jobban felszerelt technikával tüntették el teljes multját, amiböl megtudhatta volna az olvaso, hogy a progressziv közt. elnök egyik legnagyobb támogatoja volt ( öt meg sorosék rakták a hatalomba, hasonloan a mocskos PS párthoz is. Ismerve némileg az ország történelmét, lehet hogy volt a multbol, némi vaj a fején, igy zsarolhato volt, is mint ilyen személyt nagyon szivesen kihasználnak a deep state emberei, akár ilyen aljas tettre is.
Majdmegmondom
2024. május 18. 12:25
Megy a maszatolás rendesen. Először is: kit lőtt le ez a barom és miért??? Többet nem is kérdeznék...
dryanwolf
2024. május 18. 08:18
Egy merénylet és a felelősség (Fegyverre, golyóra ehhez nincs szükség.) "Nincs mit tenni. Kinyírjuk Dezsőt (👉 🐖)." Megbűnhődte már a nép. Ippon
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!