Sorra bukta el a választásokat a Fidesz ellen a Magyar Narancs újságírója, most Márki-Zay embere mögé bújva aktívkodik

2024. április 25. 21:09

Annyira független újságíró a korábban Bajnai mellett kampányoló, választásokat sorra bukó Bod Tamás, hogy Márki-Zay gyulai emberének írja a testületi felszólalásokat.

2024. április 25. 21:09
Gyurcsány Ferenc, Bod Tamás, Fotó: Facebook-videó (https://www.facebook.com/watch/?v=552201861544102)

Nyitóképen: Gyurcsány Ferenc és Bod Tamás közös videójukban. Fotó: Képkocka/Facebook-videó

„Igazi háztáji cselédsajtós lett a Magyar Narancs »elismert« újságírója” – írta meg csütörtöki cikkében a Gyulai Hírlap. Mint a portál tájékoztat, egy bortokukba jutott dokumentum szerint Bod Tamás a korrupciógyanús tevékenysége miatt korábbi pártjából kizárt Galbács Mihály propagandistája lett.

Mit érdemes tudni Bod Tamásról?

Bod Tamás a Békés Megyei Önkormányzat szocialista elnökének, Varga Zoltánnak volt a sajtósa 2002-től. 2012 és 2019 között pedig a Bajnai-féle Együtt párt megyei vezető tisztségviselőjeként több választáson is megmérette magát, noha minden alkalommal elbukott. Egy ízben, 2014-ben például a baloldali összefogás (MSZP–Együtt–DK–PM–MLP) jelöltjeként indult el egy Gyula-központú választókerületben.

Bod akkori kampányában mindent bevetett: közös fórumokat Bajnai Gordonnal, vagy éppen Gyurcsány Ferenccel (a fenti kép egy közös videójukból származik), mégsem sikerült győznie (lenti kép).

Fotó: Képernyőkép/valasztas.hu

Ugyabban az évben a helyi polgármesteri tisztségért is versenybe szállt, továbbra is a baloldali összefogás jelöltjeként, ám ugyancsak vereséget szenvedett (lenti kép).

Bod Tamás 2014, választási vereség 2.0
Fotó: Képernyőkép/valasztas.hu

Politikai pályájának egyik legkomolyabb veresége azonban talán mégis a 2018-as parlamenti választásokon következett be. Bod akkor már nem Gyulán, hanem egy orosházi központú választókerületben indult az Együtt jelöltjeként. 1,1 százalékos eredményt ért el (lenti kép).

Bod Tamás, választási vereség, 2018
Fotó: Képernyőkép/valasztas.hu

Sajtóhírek szerint Bod ezután a 2019-es őszi önkormányzati választási kampányban összeállt Galbács Mihály volt fideszes képviselővel, akit a gyulai futballklub élén folytatott korrupciógyanús tevékenysége miatt még 2018-ban kizártak a Fidesz-frakcióból.

Érdekesség, hogy bár akkor az önkormányzati közbeszerzéseket támadták Bodék, sajtóhírek szerint előtte öt éven keresztül Bod és Galbács is megszavazta az összes közbeszerzési eljárás eredményét.

Az összefogás eredményeként azonban Galbácsék a 2019-es önkormányzati választást is elveszítették. Bod Tamás cikkünk írásakor újságíróként, rovatszerkesztőként dolgozik a Magyar Narancsnál (lenti kép).

Bod Tamás a Magyar Narancsnál, fotó: https://magyarnarancs.hu/szerzo/ujsagiro/bod-tamas-6404
Fotó: Képkocka, magyarnarancs.hu

Propagandista lett a választásokon elbukó Bod Tamásból?

Mint csütörtöki cikkében a Gyulai Hírlap rámutatott: „korábban is adott már gyanúra okot, hogy Galbács Mihály rendre nem a saját szövegeit adja elő a gyulai képviselő-testületi üléseken”. A lap szerint azonban a csütörtöki ülésen bebizonyosodott, hogy ez a „rögvalóság”.

Mint a lap tájékoztat: „Galbács sok hibával, de végül nagy nehezen felolvasott egy hosszú kampányinterpellációt. Előadása végén megkérdezték tőle, hogy ő írta-e azt, amit elmondott. Márki-Zay képviselője szemrebbenés nélkül vágta rá azt, hogy igen. Ő a szerzője az interpellációjának. Ekkor szembesítették azzal, hogy

a Word-adatok szerint (lenti kép – a szerk.) Bod Tamás, a Magyar Narancs újságírója, vagy ahogy Gyulán nevezik már egy ideje, »Galbács háztáji propagandistája«, írta Galbács interpellációját.”

Mutatjuk a Gyulai Hírlap által megszerzett dokumentum adatairól készült képernyőképet:

Bod Tamás, Galbács Mihály, fotó: Gyulai Hírlap, link: https://www.gyulaihirlap.hu/154331-igazi-haztaji-cseledsajtos-lett-a-magyar-narancs-e
Fotó: Gyulai Hírlap

„Az eset számos kérdést” vet fel – tette hozzá a Gyulai Hírlap. Mint írták: „Vajon a Magyar Narancs újságírója ingyen, esetleg pénzért vagy szívszeretetből dolgozik Márki-Zay pártjának, illetve annak a Galbács Mihálynak, aki súlyos gazdasági bűncselekmények elkövetése miatt áll májusban bíróság elé?”

A Gyula Hírlap teljes cikkét a témában itt olvashatja.

 

 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:13
🍓 ️ ­A­ ­d­ö­­­g­ö­­s­­­ ­l­­­á­n­y­­­o­­­k­­ ­­v­­á­r­n­­­a­­­k­ ­r­­á­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­­.­­­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­𝗙­𝗨­­𝗡
bagira002
2024. április 26. 02:42
Új messiás. https://www.youtube.com/shorts/tkyeHtSYTRc
bagira002
2024. április 26. 02:36
Baloldali hálózat . https://www.youtube.com/shorts/L9ioa1hOpVY
Valodi
2024. április 26. 01:10
... hopphopp! Ez volt a vágólapomon utoljára - jó lehet ide is? Biztosan, hiszen a fidesz mindenhol és mindenben hazudik! ThunderDan ... höhöhö ... csak nem Magyar fejére olvassa Hadházy a fidesz pénzlopási gyakorlatát? Nyilvánvaló, hogy Magyar Péter hivatala korrupt volt és maradt! Az utódja talán nem ugyanezt csinálja?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!